Stiri

Casa Alba a decis: din 2030, jumatate din masinile vandute in SUA vor fi electrificate

De 6 august 2021No Comments

Joe Bidden, presedintele SUA, a semnat un ordin executiv in care este prevazut ca incepand cu 2030, jumatate din automobilele noi vandute pe piata locala sa fie electrificate. Iar aici este vorba despre vehiculele electrice, plug-in hybrid si cu pile de hidrogen. Planul nu include si statul California, care are, la randul sau, o strategie proprie, de a ajunge la vehicule cu emisii zero pana in 2035.

Presedintele american are sprijinul celor trei mari grupuri auto locale, Ford, GM si Stellantis, care au transmis un comunicat de presa comun in care mentioneza ca impartasesc ideea de “atingere a obiectivului ca 40-50% din vanzarile anuale de automobile din SUA sa fie reprezentate de modele elctrificate pana in 2030, ceea ce ar apropia natiunea de obiectivul de zero emisii, prevazut pentru viitor de conventia de la Paris. Produsele si tehnologiile recente, alaturi de investiitile anuntate, subliniaza angajamentul nostru de a fi lideri in tranzitia SUA catre vehicule electrice”, se mentioneaza in comunicat.

Reactiile venite din partea altor producatori de automobile au fost, de asemenea pozitive. Hyundai, Nissan, Toyota au deja prevazut in strategiile proprii aceste obiective de 40-50%, in vreme ce BMW, Honda, Volkswagen, Ford si Volvo vor sprijini administratia americana in acest demers, dar ar dori mai multe actiuni din partea executivului pentru o stimulare mai puternica a cumparatorilor de vehicule electrificate.

Share