Stiri

Castrol lanseaza o gama de lichide avansate pentru autovehiculele electrice

De 16 martie 2021No Comments

Castrol ON este noua marca pentru gama lichide avansate destinate autovehiculelor electrice. Gama include lichide de transmisie, de racire si lubrifianti. Lichidele de racire ajuta la mentinerea unei temperaturi scazute a bateriilor, chiar si in conditii extreme, si le permit sa tolereze incarcarea ultra-rapida (> 150 kW), minimizand varfurile de temperatura, simultan sporind eficienta componentelor si reducand greutatea componentelor. Lichidele de transmisie asigura o protectie suplimentara a transmisiei, imbunatatind in acelasi timp eficientan, extinzand si durata de viata a sistemului de transmisie. 


Pe langa aceasta gama pentru autovehicule electrice pentru aplicatii de prima umplere, Castrol a dezvoltat un lichid destinat service-urilor – lichidul de transmisie pentru autovehicule electrice Castrol ON E1 – care este adoptat de service-urile BYD din China, in 2021.

Castrol ON a fost dezvoltat in stransa colaborare cu echipa de Formula E Jaguar Racing, permitand ca tehnologiile sa fie testate la limita pe pista, inainte de a ajunge pe sosea. Gama ON este folosita cu succes si in alte aplicatii pentru vehicule electrice. Spre exemplu la modulul Insight, de 820 milioane USD, folosit de NASA pe suprafata planetei Marte. Pe mare, aceleasi lichide sunt utilizate la echipamentele pentru transferul puterii de la un motor cu combustie interna sau un motor electric catre elice sau propulsor.

Share