Stiri

Cat de performant este noul BMW i3S?

De 12 februarie 2018No Comments

BMW face din noul i3S o versiune cu mai multa putere a primului model suta la suta electric din gama producatorului german.

Teoretic, noul BMW i3S nu ar putea insa castiga titlul de primul hot hatch electric in conditiile in care vine cu doar 181 cai putere, un timp de acceleratie de la 0 la 100 km/h de 6,9 secunde si o viteza maxima de 160 km/h. Bateria litiu-ion de 33kWh permite noii versiuni i3 o autonomie de 300 km in ciclul NEDC si aproximativ 200 km in traficul real.

BMW alege sa umble si la sasiul modelului S, astfel incat sa furnizeze o dinamica mult mai sportiva. Inginerii germani au modificat suspensia, care a coborat garda la sol cu 10 mm, iar aderanta a crescut datorita noului set de jante mai lat cu 20 mm si cu diametru de 20 inch.

Daca cuplul instant al propulsorului electric ar putea oferi modelului i3S capabilitati de hot hatch, puterea totala si limitele impuse de masinile electrice pastreaza aceasta versiune in afara ligii de performanta. Cu toate acestea, baietii de la Carfection incearca sa raspunda cu un test la aceasta dilema.

Share

Leave a Reply

1 × five =