HighlightStiri

Caterham Super Seven 1600 inaugureaza noul sasiu al marcii

De 9 aprilie 2020No Comments
;;;;;;;

Dupa succesul enorm al modelele heritage lansate anterior, Caterham Cars a prezentat un nou model de inspiratie retro, denumit Super Seven 1600. Acesta este un model de sine statator, care se adauga editiilor limitate Sprint si Super Sprint, lansate in 2016, respectiv 2017.

Super Seven 1600 este propulsat de motorul Ford Sigma de 1.6 litri si 137 CP, cuplat la o cutie manuala de viteze cu cinci trepte. Daca viteza maxima de aproape 200 km/h nu impresioneaza neaparat, cu siguranta acceleratia 0-100 km/h in jur de 5 secunde este interesanta.

Proiectat pentru a evoca stralucirea anilor ’70 in domeniul motorsport, noul model este primul Super Seven care foloseste sasiul SV, mai lat si mai confortabil. De asemenea, poate fi comandat si in versiunea standard de sasiu (S3).

Si motorul are cateva elemente cu radacini in trecutul marcii, incluzand o galerie de injectie dublu-corp orizontala (DCOE – Doppio Corpo Orizzontale E) regasita la modelele de raliu ale epocii si care furnizeaza un sunet inconfundabil. Se mai adauga un filtru de aer sport K&N, cu carcasa cromata, care completeaza stilul de inspiratie retro.

Linia clasica domina si caroseria, cu roata de rezerva pozitionata la vedere in spatele masinii, jante de 14 inci cu design special si cateva nuante de vopsea inspirate din traditia Seven. In habitaclu ies in evidenta volanul placat cu lemn si tapiteria din piele special dedicata acestei versiuni. 

Graham McDonald, CEO-uyl Caterham a declarat: “Ambele modele Seven de inspiratie retro lansate recent – Sprint si Super Sprint – s-au vandut in timp record pana la ultimul exemplar, asa ca stim cat de puternica este atractia pentru acest tip de masini.” Kit-ul complet de asamblare al unui Super Seven 1600 incepe de la 33.495 lire sterline, dar Caterham poate asambla la cerere masina, contra unei sume de 2.395 de lire.  

Share

Leave a Reply

6 + eight =