Stiri

Cea de-a doua generatie Lexus NX primeste versiune plug-in hybrid

De 14 iunie 2021iunie 16th, 2021No Comments
;;;;;;;;;;

Modelul de succes al marcii a fost proiectat pe noua platforma tehnica modulara GA-K. Aceasta faciliteaza obtinerea unui centru de greutate mai coborat cu 2 cm, rigiditate crescuta a caroseriei si suspensie noua, de tip MacPherson la puntea fata si de tip paralelogram deformabil cu brate oscilante la puntea spate. Una dintre noutati reprezinta si o premiera pentru marca Lexus si anume versiunea plug-in hybrid

Versiunea se numeste 450h+, avand un sistem format dintr-un motor cu benzina de 2.5 litri, aspirat, doua motoare electrice si baterie de 18 kWh. Puterea cumulata ajunge la 306 CP, cu un sprint anuntat 0-100 km/h in aproximativ sase secunde. Autonomia full electrica anuntata de Lexus este de 63 km. Cealalta versiune, NX 350h este un hibrid clasic, cu o putere de 242 CP si varianta cu tractiune integrala, respectiv anterioara. 450h+ este disponibil exclusiv cu tractiune integrala. 

Dimensional, noul NX a evoluat discret, lungimea ajungand la 4,66 m, iar ampatamentul la 2,69 m. Per ansamblu, designul pastreaza aceeasi nota la partea frontala, in vreme ce lateralul si posteriorul sunt mai nervurate, in genul mezinului UX. Litera L se gaseste ca motiv in semnaturile luminoase ale grupurilor optice. Hayonul a primit o linie LED in zona mediana, ce leaga stopurile si sub care este scris numele marcii, cu fonturi mari. Luneta a devenut si mai ingusta cimparativ cu generatia precedenta, incorporand un spolier de dimensiuni apreciabile.

Interiorul este complet nou, cu o plansa de bord ce integreaza doua display-uri de mari dimensiuni, cu cel de pe mijlocul consolei (de 9,8 inci sau chiar 14 inci la echiparile de top) orientat catre sofer. Au ramas putin butoane, doar pentru climatizare, pornirea motorului si selectarea modurilor de condus. Inclusiv butoanele de pe bratele volanului sunt acum capacitive.

Aplicatia Lexus Link, in serie la toata gama, ofera posibilitatea reglarii de la distanta a climatizarii si a incarcarii bateriei la priza. Interesanta este si modalitatea de deschidere din interior a usilor, prin apasarea unui buton. Comanda este in legatira cu sistemul de monitorizare a unghiului mort, care recunoaste apropierea unei masini sau a unei biciclete si impidica deschierea portierei, evitand un posibil acrosaj.
Noul Lexus NX va fi lansat pe pietele europene in ultimul trimestru al acestui an.

Share