Special

Cea mai buna masina pentru copilul tau: mare, lenta si urata

De 8 iulie 2013No Comments

Parintii care cumpara masini copiilor detinatori ai permisului de conducere ar trebui sa se gandeasca la ceea ce insemna o masina la nivel emotional si sa le ofere contrariul.

Un nou studiu aparut in publicatia americana USA Today arata ca cele mai bune masini pentru adolescenti si tineri sunt cele mari, lente si urate.  In mod normal o descriere de asa maniera ar fi inversa unei masini de vis pentru un tanar care si-a luat permisul de conducere, insa argumentul adus consta in faptul ca o masina care nu inspira sportivitate, o masina lenta, cu un motor mic, si cu un design neatractiv va fi mai sigura pe mainile unui adolescent. Dorinta de a apasa pedala mai mult, de a impinge limitele masinii la maxim, cand limitele soferului sunt mult mai joase, este de multe ori cauza unui accident rutier in cazul unui sofer tanar.

Masinile sport sunt mai sigure, dar pe mainile cui?

In mod paradoxal, o masina sport este mai sigura decat una lenta si mare. Pentru ca masina sport are o manevrabilitate mai buna, un comportament mult mai stabil si un sistem de franare excelent, mult superior unor masini lente. Dar toate acestea trebuie stapanite iar de multe ori soferii tineri nu sunt inca pregatiti pentru plusul de putere si toate celelalte plusuri pe care masina sport le ofera.

Cum o masina mare, lenta si urata nu pare deloc atractiva pentru viteza si nici nu poate oferi pentru multa performanta, tendinta de a merge tare dispare iar actele de teribilism sunt mult mai rare. In plus, lumea s-a schimbat. La nivel educational, in trecut, modelul atractiv pentru adolescentul american era sa conduca un V8 cu un design senzational. Astazi, campaniile educationale au nascut un altfel de model: masina ecologica. Adolescentii din America sunt invatati sa conduca masini hibride si sa le conduca cat mai ecologic posibil. Desigur, aceasta moda este inca la inceput si nu este inca raspandita in toata America.  

Mare, lenta, urata

Adrian Lund, directorul Insititului de Asigurari pentru Siguranta Autostrazilor spune clar ca parintii trebuie sa aiba in minte o masina mare, lenta si urata cand vine vorba despre copiii lor. Cele mai multe dintre aceste masini sunt vechi si nu au normele de siguranta tocmai la zi, lucru care nu trebuia uitat de catre parintii care le cumpara masini copiilor. O masina care respecta descrierea specialistilor si este prevazuta cu ESC, airbag-uri laterale, senzori de detectare a vehiculelor din fata, anvelope corespunzatoare se potriveste cel mai bine soferilor aflati la inceputul vietii adulte.   

Share

Leave a Reply

eight + four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373