Stiri

Cea mai scumpa masina din lume: 52 de milioane $

De 3 octombrie 2013No Comments

Lupta pentru statutul de cea mai scumpa masina vanduta vreodata este o afacere interna Ferrari. Se pare ca modelele 250 GTO, construite la inceputul anilor ‚60, sunt la mare cautare iar preturile lor ajung la cifre fantastice.

Pana astazi, cea mai scumpa masina din lume era un Ferrari 250 GTO din 1962 pilotata de legendarul  Sir Stirling Moss. Modelul Calutului Cabrat fusese vandut pentru 35 de milioane de dolari in 2012. Un Ferrari 250 GTO din 1963 a reusit sa spulbere recordul si sa ajunga la incredibila cifra de 52 de milioane de dolari.

Informatiile existente arata ca masina, detinuta de colectionarul Paul Pappalardo, a fost cumparata inca de acum o luna de un client neidentificat. Recunoscut si extrem de apreciat pentru designul sau senzational, modelul GTO care a doborat toate recordurile are numarul de sasiu 5111 si este castigatorul cursei de anduranta Tour de France 1963, cand la volan s-a aflat pilotul francez Jean Guichet.

Tranzactia arata ca pretul unui Ferrari GTO a crescut cu 50% fata de anul trecut, dovedind inca o data ca modelul italian este cel mai valoros automobil produs vreodata. Pappalardo a cumparat masina din 1974, a restaurat-o si a participat cu ea in numeroase competitii, inclusiv in Le Mans Classic 2002. Contactat telefonic, proprietarul masinii a declarat: „Noi nu confirmam astfel de lucruri. Nu am niciun comentariu de facut”.

 

Proprietarii de Ferrari GTO reprezinta deja o liga exclusivista, iar cele mai bune vanzari se fac direct intre ei. Spre exemplu, Nick Mason, fostul tobosar al formatiei Pink Floyd, a confirmat primirea unei oferte de 50 de milioane de dolari pentru un GTO. Alaturi de Mason, printre posesorii acestui model se mai numara Peter Sachs de la Goldman Sachs, Rob Walton, presedintele Wal-Mart,  sau Lawrence Stroll, finantistul care a construit brandul Tommy Hilfiger.

Share

Leave a Reply

nine + eleven =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373