Stiri

Ceasul care indica daca mai poti conduce cand esti baut

De 25 iunie 2013No Comments

 

Cel mai nou model de ceas Tokyoflash depaseste rolul unui dispozitiv care pur si simplu indica ora si ajunge sa fie un instrument de comunicare. Mai important, modelul nipon joaca un rol important si la capitolul siguranta rutiera.

Denumit in mod oficial Kisai Intoxicated Breathalyzer Watch, ceasul anunta posesorul daca este prea baut pentru a mai putea conduce. Ceasul facut de japonezi este disponibil deja la un pret de 114 euro si alaturi de dispozitivul care indica cat alcool respiri in aer, vine cu un design atractiv, un cadran metalic, afisaj cu lumini colorate de la verde la rosu, nuante folosite pentru a arata nivelul alcoolemiei.

Ceasul nu are, din pacate, o conexiune cu masina prin care ar putea bloca pornirea motorului si este mai degraba un instrument care tine sa-i reaminteasca soferului ca nu e cazul sa se urce la volan. Afisajul electronic este unul special si foloseste un sistem de puzzle pentru a face cititul dificil in momentul in care posesorul este sub influenta alcoolului, un alt element menit sa atraga atentia soferului. Nu sunt date care sa indice daca ceasul interfereaza cu alcoolul respirat in aer de alti pasageri aflati in masina.

 

http://www.youtube.com/watch?v=jTKqyIIfiFo

 

Share

Leave a Reply

15 − 15 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373