HighlightStiri

Cel mai rapid Mini are 302 CP si atinge 265 km/h

De 21 noiembrie 2019No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Titulatura completa a modelului este Mini John Cooper Works GP si va fi produs intr-o serie de 3.000 de exemplare. Are sub capota acelasi motor de 2 litri turbo, benzina, regasit la Countryman JCW si la alte modele BMW. In cazul de fata, dezvolta 302 CP/5.000 – 6.250 rpm si 450 Nm, asigurand masinii un sprint de la 0 la 100 km/h in 5,2 secunde si o viteza maxima de 265 kmh.

Un aport important la surplusul de putere este adus de noul turbocharger, raportul de compresie micsorat, o noua galerie de admisie si injectoarele multiduza. Este disponibila exclusiv transmisia automata cu opt trepte, cu tractiune pe puntea fata, unde se regaseste un diferential autoblocant mecanic.

Mini John Cooper Works GP este recognoscibil imediat dupa imensul eleron posterior, aripile evazate si spoilerul fata cu design specific. De asemenea, logo-ul GP se regaseste in multe locuri pe caroserie. Pe aripile frontale au aparut aplicatii din fibra de carbon, cunoscute sub numele de „spats” pe care este stantat numarul exemplarului din seria de 3.000. Materialul acestor componente este reciclat din procesul de productie al modelelor i3 si i8.

Cura de slabire se reflecta si in alegerea jantelor de 18 inci care sunt cele mai usoare montate vreodata pe un Mini. Avand 1255 kg este mai usor cu 85 kg decat un JCW, in vreme ce garda la sol a fost redusa cu 10 mm. La randul sau, suspensia a primit un tuning special, devenind mai rigida si mai insensibila la ruliu.

Habitaclul are doar cele doua locuri frontale, bancheta fiind eliminata pentru reducerea greutatii. In premiera, soferul are in spatele volanului un instrumentar digital cu ecran de 5 inci. Sunt folosite aplicatii de aluminiu printate 3D pe padelele de schimbare a treptelor,, pe volan si plansa de bord.

Share

Leave a Reply

5 − 4 =