Stiri

Cele 2 motive pentru care Lamborghini va produce un SUV

De 11 august 2015No Comments

lamborghini-urus-concept

Lamborghini a fost sinonim cu viteza excesiva a supercarurilor exotice. La Sant’Agata Bolognese, astazi se construiesc doua modele – Aventador si Huracan -, ambele fiind un exemplu de performanta si exclusivitate. Una dintre ratiunile din spatele dorintei de a avea un Lamborghini este insa si gradul de exclusivitate pe care simpla prezenta a brandului in garajul tau ti-o poate oferi. Si totusi, Lamborghini, in frunte cu CEO-ul Stephan Winkelmann vrea mai mult, iar mai mult inseamna si sa se debaraseze de principiile marcii.

De aceea a aparut ideea de SUV, idee legata fals de productia unui vehicul masiv de teren (LM200) pe care marca italiana l-a livrat in mod special dictaturilor exotice in perioada 1986-1992. Nu mai e un secret ca Gaddafi si Sadam Hussein au intretinut productia acelui model mastodont.

Oricat ar dori sa-si construiasca un pod al traditiei peste decenii, Lamborghini stie ca noul SUV Urus nu poate avea nimic in comun cu mai vechiul vehicul de teren. Iar Stephan Winkelmann explica cel mai bine dorinta marcii de a avea un astfel de model.

De fapt, sunt doua motive mari si late. Unul ar insemna mai multe vanzari, deci mai multi bani. Segmentul de piata al SUV-urilor a crescut cu 88% din 2008 pana astazi, cand 19% din piata este detinut de aceste automobile. SUV-urile se vand iar SUV-urile de lux se vand si mai bine. In plus, au si un nivel de profitabilitate greu egalat de orice alta categorie de masini.

Winkelmann nu se fereste sa recunoasca dorinta de a avea o marca Lamborghini mult mai prezenta si mai competitiva. Asta inseamna in primul rand mai multe masini produse, cam de la 2500 la 5000 pe an.

Mai multe masini inseamna si mai multe locuri de munca. Este al doilea motiv invocat oficial de marca Lamborghini. O noua linie de asamblare urmeaza sa fie construita la Sant’Agata Bolognese iar inca 500 de muncitori se vor alatura celor 1.200 care lucreaza acum la visul Lamborghini. In curand si in varianta SUV.

Share

Leave a Reply

8 + 7 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373