Stiri

Cele mai cautate si cele mai putin cautate culori de masini second hand

De 6 noiembrie 2017No Comments

Unul dintre criteriile de baza in alegerea masinii second hand este culoarea masinii. Unstudiu realizat de iSeeCars a analizat peste 2 milioane de automobile second hand, aflate la vanzare, si a ajuns la concluzia ca nuanta de caroserie influenteaza succesul masinii la revanzare.

Spre exemplu, masini se depreciaza in medie cu 33% in primii 3 ani, cu o rata de depreciere de doar 27% pentru masinile galbene. La spectrul opus se regasesc masini aurii, care se depreciaza in medie, in primii 3 ani ani, cu 37%.

Analizand statisticile dealerilor second hand, mai precis timpul pe care o masina second hand il petrece pe stoc si colerand totul in functuie de culoarea masininii, studiul a scos la iveala ca masinile in nuante rare, isi pierd mai putin din valoare si se vand mai repede.

Astfel a reiesit ca masinile galbene, portocalii sau verzi stau cel mai bine, dar sunt si printre cele mai rare. Cele mai putin cautate sunt insa masinile in purpuriu, auriu si bej, insa acestea sunt si mai rare decat cele verzi, portocalii si galbene.

In acest fel, analistii au eliminat principiul numarului in corelatie cu nunata masinii, demonstrand ca in masinile second hand pot avea un succes mai mare la revanzare doar pentru ca poarta anumite culori, aflate la cautare printre clienti.

Share

Leave a Reply

1 × five =