Special

Cele mai frumoase masini desenate de Bertone

De 27 martie 2014No Comments
; ; ; ; ;

Bertone, cunoscuta casa de design din Italia, a creat de-a lungul timpului o sumedenie caroserii pentru diversi producatori auto. Designul Bertone a ajuns sa aiba o reputatie in toate colturile industriei auto.

 In ultima perioada, Bertone se scalda intr-un haos financiar si nu de putine ori s-a vehiculat posibilitatea disparitiei prestigioase casei de desin torineze. Salvarea ar putea veni dintr-o serie de colaborari cu industria auto chineza, lucru care nu pare sa fie vazut bine de publicul european sau fanii designului Bertone. Pana cand aceste lucruri se vor aseza, ramane sa ne uitam la prestigioasa istorie Bertone si sa trecem in revista cele mai tari creatii ale designului made in Italia.

Alfa Romeo Giulietta Sprint

In 1953, Rudolf Hruska a cerut ajutorul celor de la Bertone si celor de la Ghia pentru designul versiunii cu doua usi a modelului Alfa Romeo Giulietta. Cele trei parti au lucrat impreuna cateva saptamani, dupa care Ghia s-a retras. Astfel Bertone au ramas singuri in fata unei masini cu AND sportiv, dar eleganta, si au creat o adevarata legenda.

Fiat X1/9

Este si astazi unul dintre modelele iconice produse de marca Fiat. Lansat in 1972, modelul a avut datorita designului un succes deosebit la public. Bertone a primit unda verde pentru ideea abia cand insusi Gianni Agnelli a facut o vizita la Grugliasco. Vazand proiectul, fostul boss Fiat a comandat imediat productia modelului.

Lamborghini Miura

Daca pronunti cuvantul legenda si te referi la lumea automobilelor, orice lista trebuie sa contina la inceput cuvantul Miura. Este esenta termenului de supercar si intruchiparea avansului tehnologic. Bertone a primit contractul de a face o masina de inalta performanta iar din mainile designerului Marcello Gandini a iesit ceea ce astazi se numeste Lamborghini Miura. Agresiv si elegant, Miura a deschis o noua epoca in lumea supercarurilor, prin caroseria sa joasa si lata. Miura este masina care a dat sens supercarului asa cum il cunoastem astazi.

Lancia Stratos

Daca Miura celor de la Bertone a deschis noi drumuri in anii ’60, Lancia Stratos a fost masina deceniului 7 a secolului 20. La butoane s-a aflat acelasi designer genial – Marcello Gandini, care a facut din Stratos ceea ce incepuse cu Miura si Countach. Lancia Stratos a adus marcii italiene gloria definitiva in Campionatul Mondial de Raliuri, dominand competitia aproape un deceniu. E greu sa alegi dintre Miura sau Startos ca cea mai reusita masina, motiv pentru care le pozitionam pe amandoua in primul rand al istoriei Bertone.

Share

Leave a Reply

two × 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373