HighlightSpecial

Cele mai puternice motoare in 4 cilindri: +300 CP

De 22 noiembrie 2017No Comments
;;;;;;;

Intr-o noua epoca a motoarelor turbo, industria auto a reusit sa reduca numarul de cilindri si sa furnizeze caii putere pe care in trecut ii ofereau doar motorizarile cu 6 sau 8 cilindri.

S-a ajuns la acest nivel de performanta gratie noilor generatii de turbine, sistemului de injectie directa si tehnologiei variable valve timing.  In aceste formule, inginerii au reusit sa depaseasca bariera celor 300 cai putere si din motoarele cu doar 4 cilindri in linie.

Iata care sunt cele mai puternice motoare in 4 cilindri din lume si ce modele echipeaza ele:

Mercedes-AMG CLA 45

Inginerii AMG au reusit sa scoata dintr-un motor in 4 cilindri nu maiputin de 375 cai putere. Propulsorul echipeaza modelele AMG CLA 45 si GLA45 sau hatchback-ul A45.

Volvo S60 / V60 Polestar

Propulsorul de 2.0 litri echipeaza versiunile de performanta Polestar ale modelelor S60 si V60 si face posibila acceleratia de la 0 la 100 km/h in mai putin de 5 secunde.

Focus RS

Noul hatchback de performanta realizat de Ford are la baza motorul EcoBoost de 2.3 litri cu 350 cai putere. In compania modului special Drift Mode, motorul Ford a devenit unul dintre cele mai apreciate propulsoare in 4 cilindri din lume.

Porsche 718 Cayman S / Boxster S

E greu de crezut, dar modelele entry-level de la Porsche au trecut la moda celor 4 cilindri. Se pun la dispozitie 350 cai putere si acelasi feeling sportiv. In plus, motorul este mai performant decat versiununea natural aspirata.

Honda Civic Type R

Hatchbackul cu tractiune fata de la Honda aduce sub capota un propulsor cu 4 cilindri in linie capabil sa dezvolte pana la 306 cai putere. Dezvoltarea lui Type R ca o masina individuala si nu o versiune de performnata a plecat de la ideea ca trebuie depasita bariera celor 300 cai.

Subaru WRX STI

Dintr-un motor de 2.5 litri, Subaru a reusit sa scoata 305 cai putere pentru legendarul sau model cu tehnologie imprumutata din lumea raliurilor.

 

Share

Leave a Reply

11 + seven =