Motorsport

China Grand Rally, teren de pregatire Peugeot pentru Dakar

De 27 aprilie 2015No Comments

De la Dakar-ul 2015, Team Peugeot Total a continuat să caute noi inovaţii tehnologice pentru Peugeot 2008 DKR simultan cu o perioadă de testare extrem de intensă. Programul în discuţie va include, de asemenea, şi participarea la China Grand Rally (CGR) din vară (29 august – 12 septembrie 2015).

Programul pentru 2015 este deosebit de încărcat, în special datorită obiectivelor ferme de a participa la cel mai important raliu de tip «Cross Country»: Dakar 2016, al cărui itinerariu a fost de curând dezvăluit: «Este exact ceea ce am aşteptat! Vom debuta pe nisip în Peru, exact ceea ce ne-am dorit! După care, urmează o cursă la înălţime şi apoi cursele specifice raliului WRC unde tracţiunea pe 2 roţi nu este neapărat cea mai potrivită. Per ansamblu, un circuit mai echilibrat faţă de cel din 2015. Oricum, nu a fost nevoie să aşteptăm aceste informaţii pentru a ne ocupa de toate aspectele importante ale strategiei noastre!» explică Bruno Famin, Director Peugeot Sport. 

O perioadă de testare şi precauţie 

Începând cu motorul, suspensia şi şasiul, fiecare ansamblu al maşinii a fost analizat şi ranforsat. Încă din luna februarie, motorul a fost testat în împrejurimile Parisului. Câteva săptămâni mai târziu, cei trei piloţi, Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel şi Cyril Despres au pornit spre Saragossa, Spania la volanul Peugeot-ului 2008 DKR. «Ne-am programat câte o probă în fiecare lună de acum şi până la raliul Dakar 2016», declară Bruno Famin. «Suntem extrem de încrezători în proiectul maşinii şi în capacitatea acesteia de evoluţie, însă ceea ce face ca sarcinile noastre să fie extrem de dificile este tocmai programul extrem de presant. Programul nostru de testare şi de dezvoltare este unul destul de ambiţios şi avem aşteptări mari de la acest program pentru a concura pentru victorie, fiind conştienţi de ceea ce se aşteaptă de la noi. Am reuşit deja să îmbunătăţim performanţa motorului, precum şi greutatea. Vom încerca, de asemenea, să îmbunătăţim suspensiile pentru a creşte viteza cu care putem trece peste obstacole. În acelaşi timp, am mărit ecartamentul de pe faţă şi spate al Peugeot 2008 DKR cu aproximativ 20 de centimetri, precum şi ampatamentul cu 20 de cm pentru a optimiza stabilitatea şasiului. Această ultimă îmbunătăţire majoră va fi disponibilă doar pentru Dakar 2016». 

O cursă importantă vara aceasta 

La sfârşitul lunii august, pe parcursul a 15 zile, două exemplare Peugeot 2008 DKR vor lua parte la China Grand Rally (29 august -12 septembrie). Detaliile referitoare la această a treia ediţie ce se desfăşoară pe un traseu de 7.000 de km vor fi furnizate pe parcursul lunii iunie.

Echipa Peugeot Total va participa cu cele două echipaje alcătuite 100% din francezi. Un  PEUGEOT 2008 DKR va fi pilotat de Stéphane Peterhansel şi Jean-Paul Cottret, amândoi aflaţi la Shanghai pentru a-şi confirma prezenţa la China Grand Rally. Celălalt Peugeot 2008 DKR va fi încredinţat lui Cyril Despres alături de co-pilotul David Castera. Cyril îşi continuă perioada de pregătire pentru cursele auto la volanul mai multor modele. A putut fi văzut la raliu la volanul unui 208R2 însă şi pe circuit, pilotând 208 Racing Cup. În curând va pilota un RCZ Racing Cup, pe lângă cursele de test de la bordul Peugeot -ului 2008 DKR!

Share

Leave a Reply

20 − four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373