Stiri

China raspunde lui Trump cu o serie de propuneri care ar putea afecta industria auto

De 5 aprilie 2018No Comments

 

Razboiul comercial dintre China si SUA provocat de taxele impuse de administratia Trump la importurile de produse din China poate avea consecinte grave asupra industriei auto mondiale.

Autoritatile de la Beijing au pregatit un raspuns similar la politicile americane si ar putea sa aplice o serie de taxe asupra masinilor americane. Masurile impuse de Casa Alba afecteaza in special importul de componente si piese auto in ceea ce priveste piata auto si vor afecta segmentele industriei legate de autobuze si motociclete.

China sugereaza ca vor staboli taxe similare asupra exporturilor americane de masini si avioane. Analistii economici sustin ca gama de produse alese de chinezi pentru taxe speciale provin in special din mediul de afaceri republican si sunt asamblate in fabrici din statele traditional republicane. Practic, China ar dori sa provoace o nemultumire in randurile taberei republicane cu privire la presedintele Donald Trump.

Cum nu exista inca o serie de masuri legiferate, ci doar propuneri, totul se desfasoara la nivel de speculatii in acest moment. Nu este inca clar cum anume va fi afectata industria auto mondial insa specialistii au vorbit deja despre un efect de domino. In tot acest timp, Donald Trump foloseste principalul sau instrument de comunicare – Twitter – pentru a nega existenta unui razboi comercial cu China.

Share

Leave a Reply

12 + 3 =