Stiri

Chinezii angajeaza designeri europeni

Un fost designer Mercedes, creatorul lui CLS, va fi responsabil cu viitorul estetic al companiei chinezesti BAIC. Dorinta de a deveni jucatori globali ii determina pe producatorii chinezi sa renunte la clonele de design. Chiar si asa, masinile din China n-au reusit sa impresioneze multa lume cand vine vorba despre estetica, insa acest aspect se poate schimba.

Marcile din China incep sa angajeze designeri de top din Europa pentru a desena viitoarele generatii de modele. Este si cazul companiei BAIC care tocmai l-a achizitionat pe designerul lui Mercedes CLS, Peter Arcadipane. Fostul designer Mercedes a lucrat si la proiectele CL si M-Klasse iar de acum incolo va avea in subordinea sa nu mai bine de 130 de alti designeri care lucreaza pentru BAIC. 

Peter Arcadipane a recunoscut ca personal doreste sa creeze masini de top din punct de vedere estetic si a dezvaluit ca BAIC tinteste asupra clientilor care ar cumpara Audi, Mercedes sau BMW. Primul proeict al noului designer va fi un sedan de dimensiuni mari, cu tractiune pe spate, si componente Daimler.

Share

Leave a Reply

13 − 12 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373