Stiri

Chinezii au facut supercarul electric si seamana cu Tesla

De 28 iulie 2015No Comments
; ; ; ; ;

youxia-x

Producatorul chinez de nisa Youxia a dezvaluit primul sau supercar electric, model ce va fi produs in serie incepand cu anul viitor.

Denumit Youxia X, noul model electric nu prezinta nicio surpriza si este exact cum ne asteptam de la un constructor chinez aflat in anonimat pentru industria auto mondiala. Cu alte cuvinte, este un fel de copie a masinilor Tesla.

Fara sa se inscrie insa la capitolul clone auto, noul model preia din liniile marcii Tesla, prezenta si ea pe piata din China, si vine cu un design excelent executat pentru ceea ce ne-a oferit pana acum lumea masinilor chinezesti. Prototipul prezentat astazi dispune si de o inovatie interesanta. Inspirat parca din filmele SF, Youxia X are o grila frontala care joaca rolul unui ecran, unde poate fi afisat logo-ul marcii, lumini rosii de zi sau orice alta imagine digitala. La interior, capacitatea designerilor chinezi de a copia Tesla se vede si mai bine.

Doar daca ne uitam la display-ul de 17,3 inch de pe consola centrala si totul ne va fi clar. Sistemul de infotainment foloseste Google Android si ofera servicii precum WiFi hotspot, TV sau control al functiilor masinii. In buna traditie chinezeasca, exista un simulator de sunet care imita zgomotul motorului celor mai populare supercaruri: Jaguar F-Type, Ferrari 488 GTB, Ferrari Sergio, Ferrari LaFerrari.

Puterea noului model electric ajunge la 348 de cai si 440 Nm iar, tot dupa modelul Tesla, chinezii ofera trei versiuni de baterie, cu 40 kWh, 60 kWh sau 85 kWh. Datele oficiale promit un sprint 0-100 km/h de 5,6 secunde si de o autonomie electrica de 460 km pentru versiunea cu cea mai mare baterie. Youxia va produce acest supercar electric la Shanghai.

Share

Leave a Reply

ten + 7 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373