Stiri

Chinezii au inceput productia noului Saab 9-3 electric

De 5 decembrie 2017No Comments

La ani distanta de la disparitia brandului Saab, sedanul 9-3 revine in actualitate, dupa multi ani de amanari, prin inceperea productiei lui in versiune electrica. Fondul de investitii NEVS va produce versiunea electrica  a vechiului sedan Saab 9-3 in Tianjin, China.

Noul vehicul electric aduce cateva interpretari de design vechiului Saab alaturi de propulsorul electric. In acest moment, modelul va fi produs in 50 000 unitati anual, urmand sa se ajunga o capacitate de 220 000 de exemplare pe an. In ciuda timpului trecut de la anuntul initial, Saab 9-3 electric are deja cateva mii de pre-comenzi si un parteneriat cu compania de leasing Panda New Energy pentru 150 000 de exemplare.

Primul model electric Saab va avea o autonomie de circa 300 km. Deocamdata, aceasta este singurul detaliu tehnic furnizat de parteneriatul dintre chinezi si NEVS.

Producatorii masinii electrice detin drepturile intelectuali doar asupra platformei Saab 9-3, drepturi pe care le-au vandut cu titlu de folosire si statutul turc.

Share

Leave a Reply

three + 12 =