Stiri

Chinezii de la Geely planuiesc relansarea marcii Lotus

De 10 august 2018No Comments

Povestea unei relansari de succes Lotus cu sase noi modele in gama a ramas la nivel de promisiuni inca de acum 8 ani. Prestigioasa marca auto britanica si-a continuat problemele financiare cauzate in mare si de apartenenta la compania asiatica Proton.

Numele Lotus are insa mari sanse sa fie reabilitat odata cu interventia chinezilor de la Geely, cei care detin acum pachetul majoritar de actiuni. Dupa investitii totale de 9,5 miliarde euro, Geely a reusit ceea ce nimeni nu mai visa, si anume revigorarea si readucerea in luma buna a segmentului premium a marcii suedeze Volvo. Acum, chinezii par ca vor sa faca acelasi lucru cu brandul Lotus.

Conducerea Geely pune la cale un plan major de investii, in valoare de 1,6 miliarde euro, pentru a face din Lotus o marca auto care sa se lupte pe anumite segmente cu Porsche sau Ferrari. Banii urmeaza sa fie folositi pentru a angaja 200 de ingineri specialisti, constructia unei noi fabrici si crearea unui centru de design si inovatie.

Mai mult, cu aceasta investitii se poate demara si dezvoltarea unui nou supercar Lotus, dupa unele zvonuri, sau a doua crossovere care sa rivalizeze cu BMW X4 si X6, dupa alte speculatii. Deocamdata, cei de la Geely nu au demarat actiuni clare, urmatorul pas al chinezilor urmand sa fie extinderea pachetului de actiuni si consolidarea controlului asupra brandului britanic.

Share

Leave a Reply

15 − 3 =