Blog

Cine da la lopata de Valentine’s Day?

De 27 iunie 2012No Comments

Primariile de sector au uitat de strazile secundare ale Bucurestiului, unde nu au intervenit nimeni de cand a venit iarna grea. In plus, primariile au ignorat cerintele prefectului Capitalei, anuntate in sedinta de luni a Comitetului pentru Situatii de Urgenta.

Ninsoarea si viscolul de luni, 13 februarie, au scos din garaje plugurile si utilajele primariilor din Capitala pentru a desfunda drumurile principale. La acest capitol, edilii Bucurestiului s-au descurcat de minune pentru ca toate bulevardele orasului sunt tipla de asfalt.

La ce munca de calitate au reusit sa faca utilijale de deszapezire, astazi nu a mai fost necesara prezenta lor pe strazi. Problema apare la drumurile secundare, chestiune semnalata inca de ieri de prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaiei, care a cerut primariilor de sector sa intervina pe aceste drumuri.

Reprezentatii primariilor de sector i-au explicat prefectului ca nu pot interveni cu utilaje mari din cauza masinilor parcate pe ambele parti ale drumului, motiv pentru care trebuie sa intervina cu plugurile mici.

Pana aici nimic gresit, iar rapoartele primariilor arata exceptional.

Sectorul 1 – se actioneaza pentru deszapezire cu 62 de pluguri si 25 de incarcatoare, actionand de asemenea si doua echipe mobile cu cate 30 de oameni si utilajele Bobcat;

Sectorul 2 – se actioneaza cu 44 utilaje de deszapezire plus 10 care efectueaza transportul a 142 operatori stradali;

Sectorul 3 – se actioneaza cu 46 de utilaje, cu 150 de muncitori si doua unitati de pompieri;

Sectorul 4 – actioneaza 42 de utilaje cu 160 de oameni si 10 basculante plus 10 incarcatoare;

Sectorul 5 – participa la deszapezire 140 de oameni si doua utilaje Iveco, 10 pluguri plus 6 salvari 4×4;

Sectorul 6 – se intervine cu 80 de utilaje si 160 de oameni pentru inlaturarea zapezii.

Problema e ca nu le-a vazut nimeni. Straziile secundare n-au fost deszapezite deloc si nu de ieri, de astazi, ci de cand a inceput sa ninga in Bucuresti. Astfel, soferii care se incumeta sa dea la lopata zapada din jurul masinii si sa plece la drum au nevoie de ore de munca, cativa oameni care sa-i ajute la impins si mult noroc ca sa nu ramana blocati indata ce au intrat pe santurile inghetate ale strazilor dintre blocuri.

Share

Leave a Reply

20 − eleven =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373