StiriElectric

Citroen ajuta insula greceasca Chalki sa devina 100% sustenabila

De 5 noiembrie 2021noiembrie 12th, 2021No Comments
;;;;;;;;;;

Situata in Marea Egee, la jumatate de ora de mers cu vaporul de insula Rhodos, mica insula Chalki (sau Halki) este cunoscuta pentru plajele sale izolate. Cu o suprafata de 28 km patrati, Chalki este cea mai mica insula locuita din Arhipelagul Dodecanez. Aici, guvernul elen a semnat un protocol de colaborare cu Citroen, Grupul Syngelidis, Vinci si Akuo Grecia, pentru a transforma insula intr-o economie cu “zero emisii”.

Citroen participa la acest proiect inovator, iar pentru inceput va pune la dispozitia autoritatilor publice din insula Chalki o flota de 6 vehicule 100% electrice. Doua modele Ami vor fi livrate Politiei si Garzii de Coasta, doua ë-C4 si un ë-Spacetourer vor ajunge la municipalitatea insulei, in timp ce un ë-Jumpy va fi livrat comunitatii energetice din Chalki. Pentru doua dintre aceste modele va exista un leasing gratuit timp de 48 de luni, dupa care Citroen le va rascumpara si le va dona municipalitatii insulei Chalki. 

„Suntem foarte incantati sa colaboram cu insula Chalki la acest proiect exceptional. Acest parteneriat se inscrie pe deplin in spiritul Citroën, marca inovatoare si indrazneata, aproape de oameni, de modul lor de viata si de experienta lor de mobilitate. Ne-am asumat angajamentul de a face electrificarea accesibila pentru toti si ne face o deosebita placere sa contribuim la transformarea insulei Chalki intr-o insula autonoma, conectata si durabila”, afirma Vincent Cobée – Director General marca Citroën.

Share