HighlightStiri

Citroen Ami, 2 locuri, 100% electric

De 28 februarie 2020No Comments
; ; ; ; ;

Inspirat de conceptul Ami One, prezentat anul trecut, noul cvadriciclu full electric are doua locuri, 2,41 metri lungime (cu 30 cm mai scurt decat un smart fortwo) si un diametru de bracaj de numai 7,2 metri. Bateria are 5,5 kWh, suficient pentru a-i oferi o autonomie de 75 km, in vreme ce viteza maxima ajunge la 40 km/h. Durata de incarcare full a bateriei la o priza casnica este de trei ore. Inca un detaliu interesant este ca Ami este accesibil de la varsta de 16 in tarile din Europa, deci se poate conduce si fara permis.

Partea inedita este modul in care Citroen Ami poate fi utilizat/detinut: inchiriere pe termen lung, , car-sharing si achizitie. Inchiriere pe termen lung se face cu 19.99 € pe luna (versiunea Ami; inchiriere pe o perioadă de 48 de luni, avans 2.644 € si ecobonus 900 € TVA inclus, in Franta).

Serviciul de car-sharing este disponibil prin Free2Move: de la 0.26 €/min (in baza unui abonament lunar de 9.90 €, fara nici un angajament, in Franta). Pretul vehiculului in Franta incepe de la 6.000 € TVA inclus (versiunea Ami; bonus 900 € TVA inclus). Modelul oferă posibilitati extinse de personalizare gratie celor 6 pachete de accesorii colorate. Pentru un plus de confort, Ami poate fi livrat direct la domiciliu.

“Ami – 100% ëlectric isi propune sa fie o adevarata lovitura, o solutie adaptată la noile moduri de consum. Această idee grozava a fost un concept in urma cu un an. Suntem mandri ca devine astazi realitate.” a declarat Vincent Cobée, CEO Citroën.

Share

Leave a Reply

nineteen − three =