Stiri

Citroen C5 X este noul model de segment D al francezilor

De 12 aprilie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Inspirat de conceptul CXperience, prezentat in urma cu cinci ani la Salonul Auto de la Paris, noul Citroën C5 X reprezinta in acest moment varful de gama al constructorului francez. Model de clasa mare, C5 X aduce o silueta aparte in segment, de fastback si, in acelasi timp, o garda la sol si console scurte, specifice unui SUV. Are 4.805 mm lungime, 1.865 mm latime si 1.485 mm inaltime, cu un ampatament de 2.785 mm si jante de 19 inci. Forma caroseriei, cu hayon ofera un acces bun la portbagaj, permite incarcareda obiecteleor agabaritice si ofera 545 de litri volum. C5 X propune, in partea din fata si din spate, noua semnatura luminoasa in forma de V a marcii, inaugurata de noul C4, farurile cu tehnologie LED fiind in standard pe toata gama.

Accentul pe confort

C5 X este dotat cu suspensia Citroën Advanced Comfort, cu trei moduri la alegere, constructorul anuntand un confort al rularii nemaiintalnit in segment. Scaunele sunt in aceeasi tema, botezatre tot Advanced Comfort, dintr-un material nou, o combinatie intre spuma de inalta densitate si spuma texturata ce ofera sustinere accentuata. Suprafata vitrata este generoasa, inlantuindu-se practic 360°, incluzand si plafon vitrat. S-au folosit geamuri laminate, cu izolatie acustica, atat pentru usile fata, cat si cele spate.

Doar benzina si plug-in hybrid

Motorizarile diesel nu sunt prezente in gama C5 X, noulm model fiind oferit doar cu benzina si plug-in hybrid. Aceasta din urma foloseste motorul 1.6 turbo, alaturi de un motor electric si o baterie de 13,2 kW, pentru a oferi o autonomie electrica de 50 km.

In ceea ce priveste sistemele de asistenta, sunt oferite multe noutati, precum head-up display cu afisaj extins, pentru o plaja mai mare de informatii, ce prefigureaza realitatea augmentata, interfata de infotainment cu ecran tactil de 12 inci si condus semi-autonom de nivel 2, cu sistemul Highway Driver Assist, ce imbina cruise controlul adaptiv cu functia Stop & Go si sistemul de mentinere a benzii de rulare. 
Citroën C5 X va fi comercializat incepand cu a doua parte a anului 2021.

Share