Stiri

Citroen intra in segmentul SUV coupe cu noul C4 X termic si electric

De 30 iunie 2022No Comments
; ; ; ; ; ;

Trendul lansat de SUV-urile premium, prin introducerea caroseriei coupe, continua sa se generalizeze si in segmentele mainstream, unde francezii sunt cei mai proactivi. Renault Arkana a fost primul care a incercat aceasta forma, urmat de modelele Grupului Stellantis, Citroen C5 X, Peugeot 408 si, acum, de Citroen C4 X si electrica e-C4 X.

Particula X, intalnita si la fratele mai mare C5 X este semnul prin care recunoastem ca nu este vorba despre un C4 “normal”. De altfel, cu o lungime de 4.600 mm, noile e-C4 X si C4 X se integreaza in gama de modele Citroën, intre hatchback-ul C4 (4.360 mm) si C5 X (4.800 mm), ampatamentul fiind identic cu al lui C4 hatchback (ambele modele sunt construite pe platforma CMP).

Lungimea suplimentara a caroseriei se regaseste si in extinderea portbagajului, care sare de la 380 de litri la C4 la 510 litri in cazul X-ului. Habitaclul gazduieste pana la 16 spatii de depozitare inteligente, inchise sau deschise, care ofera un volum total de 39 de litri.

Noile modele  sunt echipate cu interfata de infotainment de noua generatie, My Citroen Drive Plus, introdusa in premiera de Citroën C5 X, ce utilizeaza un ecran de 10 inci, deservit de Advanced Profile Management ce poate stoca pana la 8 profiluri, fiecare profil putand fi asociat cu pana la 2 smartphone-uri identificate wireless. Sistemul include un serviciu de actualizare in timp real a hartilor prin intermediul TomTom, disponibil gratuit pe o perioada de 3 ani. 

In afara de suspensia cu amortizare hidraulica progresiva (Progressive Hydraulic Cushions®), C4 X si e-C4 X au disponibile pana la 20 de sisteme de asistenta la condus, printre care: Active Safety Brake, avertizare privind riscul de coliziune si franare automata post-coliziune, Highway Driver Assist, cruise control adaptiv cu functie stop and Go, head-up display color.

In ceea ce priveste motorizarile, versiunea C4 X ofera motorul 1.2 Puretech cu 3 cilindri, benzina, de 100 CP si 130 CP, cu transmisii M6 sau EAT8, respectiv, pentru anumite piete BlueHDi-ul de 130 CP asociat exclusiv cu transmiaia automata.

e-C4 X are binecunoscutul motor electric de 136 CP si 260 Nm, deservit de bateria de 50 kWh, ce asigura o autonomie de pana la 360 km.

Atat versiunile termice, cat si electrica vor fi produse exclusiv in Europa pentru toate pietele, la uzina grupului Stellantis din Villaverde, Spania. Vanzarile in Romania vor debuta in prima parte a anului viitor.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373