Stiri

Citroen isi prezinta noul logo, inspirat de cel original din 1919

De 27 septembrie 2022No Comments
;

Citroen a dezvaluit o noua identitate de marca si o noua sigla. O reinterpretare a ovalului original din 1919, noua sigla reprezinta a zecea evolutie din istoria de 103 ani a marcii. Fondatorul Andre Citroen a ales ovalul inspirat de succesul primei sale companii de prelucrare a metalelor care producea angrenaje cu dantura in V.

Referinta familiara si tehnica „deux chevrons” a ramas de atunci in centrul identitatii Citroen. De aceasta data, chevroanele sunt mai late si mai proeminente, inconjurate si care contrasteaza cu un cadru oval vertical mai moale. Noua sigla va debuta la sfarsitul lunii septembrie pe un vehicul concept, urmand sa fie introdusa pe vehiculele de serie incepand cu jumatatea anului 2023.

Noua sigla face parte din noua identitate de marca aplicata pe toate suporturile fizice si digitale, insotita de noua semnatura de marca ce promite Nothing Moves Us Like Citroen”. Vincent Cobée, CEO Citroen declara: «A sosit momentul ca Citroen sa adopte un nou ton, mai modern si contemporan. Noua identitate de marca simbolizeaza progresul: prin transportul clientilor nostri atat fizic in vehicule avangardiste, cat si pe plan emotional, asigurandu-ne ca intreaga lor experienta – in special tranzitia la vehiculele electrice – este mai accesibila, mai confortabila si mai placuta.

Traditia marcii de a inspira consumatorii cu vehicule indraznete ne ghideaza catre o abordare diferita si mai accesibila a mobilitatii de maine. Suntem increzatori ca toti clientii Marcii din trecut, prezent si viitor vor fi de acord ca „Nothing moves us like Citroen”.» 

O paleta de culori proaspata si un nou font Citroen vor completa logo-ul si vor imbunatati si mai mult noua identitate a marcii. Inspirat de o culoare emblematica a marcii Citroen, folosita de-a lungul istoriei pe modele precum 2CV si DS, albastrul Monte Carlo va reveni in gama in viitorul apropiat, fiind, de asemenea, prezent pe suporturile fizice, printate si digitale sau in reteaua de showroom-uri.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373