HighlightStiri

Citroen lanseaza electricul e-Jumpy, cu autonomie de pana la 330 km

De 13 mai 2020No Comments

Citroen isi extinde gama Jumpy cu o versiune 100% electrica. Modelul este dezvoltat pe platforma multi-energy EMP2 a Grupului PSA, fiind oferit in doua versiuni de capacitate ale bateriei: 50 kWh cu autonomie de 230 km (pe versiunile de caroserie Compact, Standard si Lung)  si 75 kWh cu autonomie de 330 km (pe versiunile de caroserie Standard si Lung).

Bateria lui e-Jumpy se poate incarca la o priza casnica, la un wallbox cu putere intre 3,7 si 22 kW (reincarcare de la 0 la 100% in mai putin de opt ore la un wallbox de 7,4 kW) si incarcare super rapida la statii de 100 kW (bateria de 50 kWh se incarca pana la 80% in 30 de minute, iar cea de 75 kWh in 45 de minute). In plus, Citroen ofera si o gama de incarcatoare de bord cu puteri de 7,4 kW sau 11 kW. Perioada de garantie pentru trenul de rulare electric si baterie este de 8 ani sau 160.000 km.

Motorul electric dezvolta 100 kW (136 CP) si 260 Nm, putand fi exploatat in trei moduri de condus (Eco, Normal si Power). Platforma EMP2 permite montarea bateriei in sasiu, nealterand astfel volumul dedicat spatiului de incarcare. Sunt disponibile trei versiuni de lungime, inclusiv varianta Compact (4,60 m lungime), oferind un acces si mai usor in centrele urbane, in special in zonele cu restrictii legate de emisiile de CO2 si cu locuri de parcare limitate. Aceasta versiune de lungime asociata unui volum de incarcare de pana la 5,1 m3 face din e-Jumpy o utilitara extrem de compacta.

Majoritatea versiunilor sunt construite cu o inaltime de 1,90 m pentru ca vehiculul sa poate intra in parcarile subterane, centrele comerciale etc. Sarcina utila ajunge la 1.275 kg, in vreme ce volumul sau util este identic cu al versiunii echipate cu motor termic: intre 4,6 m3 si 6,6 m3. Latimea interioara dintre contraaripi, de 1,25 m este suficienta pentru incarcarea europaletilor.

In habitaclu sunt implementate multe tehnologii specifice turismelor Citroen, incluzand sistem de infotainment cu ecran tactil de 7 inci, controler e-toggle pentru selectarea programelor transmisiei, instrumentar specific modelelor electrice, multe echipamente de confort (printre care deschidere fara maini a portierei laterale glisante, functie unica in segment) si 15 sisteme de asistenta pentru condus. Printre acestea se numara head-up display, Hill Start Assist, sistem de avertizare pentru depasirea benzii de rulare, cruise control, alerta risc de coliziune, Grip Control si sistem de monitorizare a unghiului mort. 

Share

Leave a Reply

14 + eight =