Stiri

Citroen va aduce la Frankfurt conceptul Cactus

De 28 august 2013No Comments

Citroen va prezenta luna viitoare la salonul de la Frankfurt conceptul unui nou model de buget ce se va construi in Spania.

Acesta va fi sub forma unui hatchback inalt ce va imprumuta limbajul de design al cele de-a doua generatii C4 Picasso, insa deocamdata Citroen ne-a dezvaluit doar acesta imagine, urmand sa aflam despre ce este vorba exact cu ocazia lansarii oficiale programate luna viitoare.

Thierry Metroz, designer-ul responsabil de linia DS, ne spune despre Cactus Concept ca se va diferentia puternic fata de tot ce a facut Citroen in trecut si ca va avea un design care isi va pastra “prospetimea” si peste zece ani.

Platforma tehnica folosita este comuna cu modelul C4 si va fi echipata cu o gama larga de motoare diesel si pe benzina, incluzand si noul propulsor de 1,2 litri in trei cilindri. Tractiunea se va realiza pe puntea din fata prin inermediul unei cutii de viteze manuale.

Interiorul va fi simplist, insa Citroen va oferi standard dotari ca sistemul de climatizare sau geamurile electrice. Instalatia mutiledia cu ecran tactil de 7” se va afla insa pe lista de optionale.

Noul model va ajunge in showroom-uri la inceputul anului viitor si va avea un pret de plecare de 12.000 de euro.

 

http://www.youtube.com/watch?v=Wsf0UodcW3c

Share

Leave a Reply

19 + 1 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373