Stiri

Clinciuri interne in grupul VW: Porsche si Audi nu pot colabora

De 22 iulie 2014No Comments

Grupul Volkswagen a preluat Porsche de mai bine de doia ani, insa compania din Stuttgart nu s-a obisnuit inca cu statutul de membra a celui mai mare conglomerat auto al Europei.

In noul format, Porsche trebuie sa colaboreze cu Audi pe segmentul premium, insa acest lucru nu le convine oficialilor marcii mai bine cotate. Mai precis,  cei de la Porsche sunt nemultumiti pentru ca Audi a respins noua platforma Modular Standard Platform (MSB), chiar daca acesta ar putea servi drept baza pentru viitoarele A6, A7 si A8.

Mai mult, Porsche nu sunt deloc bucurosi de platforma MLB Evo de la Audi, pe care vor fi construite SUV-urile mari ale grupului VW, invocand deficiente structurale, compromisul adus suspensiei, limitarea motorizarilor si arhitectura electronica inadecvata.

De cealalta parte, Audi se plange de platforma Porsche pentru modelele sport, pe care ar trebui sa se construiasca succesorul lui Huracan in 2021 si succesorul lui R8 in 2022. Lamborghini, marca detinuta de Audi, si-a exprimat clar intentia de a dezvolta singuri o astfel platforma. 

In toata aceasta situatie, cei cu adevarat nemultumiti sunt sefii grupului VW, care cer colaborare intre marci si nu razboi. 

Share

Leave a Reply

five × four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373