Stiri

Comanda record: Hertz cumpara 100.000 de exemplare Tesla Model 3

De 28 octombrie 2021No Comments

La nici o luna dupa ce fostul CEO Ford Motor Company, Mark Fields, a fost nominalizat de Hertz pentru functia de CEO interimar, compania americana de inchirieri a lansat o comanda istorica: 100.000 de unitati Tesla Model 3, pentru o suma totala de 4,2 miliarde de dolari. Hertz va inchiria jumatate din acest lot companiei Uber, care, la randul sau, are obiectivul de a ajunge la emisii zero pana in 2040.

Afacerea s-a derulat rapid, inclusiv in ceea ce priveste startul livrarilor catre Hertz, chiar daca ne aflam intr-o perioada in care criza semiconductorilor a luat o amploare nebanuita si dramatica. Prin urmare, incepand cu 1 noiembrie anul curent se vor putea inchiria modele Tesla din locatiile Hertz aflate in aeroporturile din Los Angeles, San Francisco, Washington D.C. si San Diego. O parte din exemplarele Model 3 vor ajunge si la filiale Hertz din Europa.

Conform Wall Street Journal, Hertz ar putea beneficia de o lege care se afla pe masa Congresului american, ce prevede acordarea unui credit fiscal de 30% pentru “vehiculele electrice comerciale certificate”. Asa s-ar putea justifica si faptul ca Tesla nu a acordat nici un discount la aceasta tranzactie.

Share