Stiri

Concept pentru drift – Renault R5 TURBO 3E

De 24 septembrie 2022No Comments
; ; ; ;

Unul dintre modelele legendare Renault, R5, revine sub forma unui comcept electric special gandit pentru drift. Anul acesta se implinesc 50 de ani de la lansarea primului R5, iar francezii au anuntat o serie de “surprize” legate de acesta. Urmand lui Renault 5 Prototype, acest concept aduce un tribut celebrelor versiuni Renault 5 Turbo si Turbo 2, prin insasi denumirea TURBO 3E, ca o continuare pentru saga Turbo 2.

R5 TURBO 3E  este proiectat pentru performanta pura si pentru mersul pe circuit. Este un drifter pur, complet electric, cu tractiune spate. La fel ca predecesorul său iconic, are doar doua locuri, insa, acum, partea din spate adapostste doua motoare electrice, fiecare antrenand cate o roata, bateriile fiind plasate in mijloc sub podea. TURBO 3E este construit pe un sasiu tubular, cu roll bar aprobat FIA. Cele doua motoare dezvolta, insumat, 380 CP si 700 Nm.

Masina atinge 200 km/h si are nevoie de doar 3,5 secunde pana la 100 km/h, iar bateria de 42 kWh este suficient de mare pentru a acoperi cateva ture de circuit sau a cursa gymkhana. Si mai important pentru abilitatile sale de drift este unghiul de viraje de +50 de grade.

Pentru a inregistra parcursurile, R5 TURBO 3E vine cu 10 suporturi de montare pentru camere video in interior si in exterior – de exemplu in fantele pentru faruri si pentru oglinzile exterioare. TURBO 3E are 4 metri lungime, 1,32 m inaltime si 2,02 metri latime (cu 25 cm mai mult decat originalul R5 Turbo 2).

 

Share