Stiri

Conceptul Aceman anunta ceea ce pregateste Mini pentru viitor

De 28 iulie 2022No Comments
; ; ; ; ;

Cu forme de crossover si alura lui Countryman, Mini Aceman (foarte asemanatoare denumirea cu a defunctului Paceman) prefigureaza noua directie de design si tehnologie pe care marca britanica o va aborda in viitor. La 4,05 metri lungime este cu putin mai lung decat Mini hatchback cu cinci usi (4,02 metri) si mai scurt decat Countryman (4,29 metri). In completare, latimea este de 1,99 m, iar inaltimea ajunge la 1,59 m.

Aceman este dezvoltat pentru a fi 100% electric si vine cu cateva detalii estetice care ar putea sa caracterizeze toate viitoarele Mini. Iar aici este vorba despre grila octogonala plina (sarcina preluarii aerului pentru racirea bateriilor fiind preluata de partea de jos a spoilerului), manerele integrate in portiere (asemenea ultielor modele BMW), semnatura luminoasa spate cu un E stilizat (s-ar justifica pentru ca propulsia va fi electrica), forma rectangulara a aripilor si hayonul rotunjit, lipsit de nervuri.

In habitaclu, plansa de bord include imensul display rotund cu afisaj OLED (Mini este primul producator auto din lume care prezinta un afisaj OLED circular care ocupa intreaga suprafata a interfetei centrale). Sistemul de afisare si control al versiunii de serie va fi bazat pe cea mai recenta generatie a sistemului de operare Mini, care este construit pentru prima data  pe baza Android Open Source Project (AOSP). Acest lucru permite o extindere fara precedent a caracteristicilor digitale ale automobilului.

Mutarea comenzilor pentru selectorul de viteze si frana de parcare creeaza spatiu liber suplimentar intre scaunele conducatorului si pasagerului. Acest spatiu este folosit de o consola centrala flexibila care se extinde, in mod transparent si aparent liber, in zona din spate.

Mini renunta treptat la crom si piele. Spre exemplu, elementele cromate sunt complet eliminate, nu numai la exteriorul lui Aceman, ci si la interior, iar volanul, la fel ca si scaunele, panourile usilor si toate celelalte suprafete interioare nu contin piele. Mini Aceman va fi aratat in premiera la Targul de computere si jocuri video Gamescom Koln 2022, unde va fi expus intre 23 – 28 august.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373