Stiri

Conceptul BMW Vision iNext, in premiera mondiala la Los Angeles

De 28 noiembrie 2018No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

BMW a prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles, in premiera mondiala, noul concept futurist Vision iNext, construit de marca germana pentru a prefata propria perspectiva asupra viitorului mobilitatii.

In realitate, noul concept BMW Vision iNext prefigureaza un SUV electric prevazut cu functii de condus autonom si conectivitate. Viitorul model urmeaza sa debuteze in 2021. Conceptul in sine are dimensiunile unui BMW X5, insa va oferi un spatiu interior superior gratie arhitecturii specifice vehiculelor electrice.

Trenul de rulare este compus din motoare electrice montate pe puntea fata si spate, precum si din bateria litiu-ion montata sub podea. BMW pretinde ca Vision iNext poate accelera de la 0 la 100 km/h in 4 secunde si dispune de o autonomie de 610 km.

Pentru a pastra ADN-ul marcii, Vision iNext a fost prevazut cu o grila specifica modelelor BMW, care serveste drept panel pentru senzorii necesari functiilor autonome de condus. La interior, conceptul merge pe mana unui design exclusiv minamalist, fara interferente contemporane, si este compus strict dintr-un material textil care imbraca fatetele usilor, stalpii si scaunele, lemn, prezent atat pe bord cat si sub forma unei console intre scaunele fata, dar si un material metalic care poate fi regasit atat la nivelul bordului cat si in alte zone. Doua ecrane digitalizeaza practic acest peisaj futuristic iar bancheta din spate este disponibila teoretic pentru 4 persoane.

 

Conceptul BMW se lauda cu doua moduri de rulare: Boost si Ease.  In primul mod, soferul dispune dupa bunul plac de masina iar cele doua display-uri se orienteaza automat catre el. In modul Ease, volanul se retrage pentru a oferi mai mult loc soferului transformat intr-un simplu pasager pentru ca vehiculul se va conduce singur.

BMW planuieste un model de serie desprins din acest concept, care va prelua trenul de rulare electric, cateva elemente de la interior si cateva functii autonome.

Share

Leave a Reply

5 − five =