HighlightStiri

Conceptul electric Dacia in premiera la Geneva

De 19 februarie 2020No Comments
; ; ; ; ; ;

Este oficial, Dacia va prezenta in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva conceptul primului model full electric al marcii. Conform comunicatului oficial, este vorba despre cel mai accesibil city car electric de pe piata. Acest lucru inseamna ca viitorul model Dacia se va plasa ca pret sub Skoda CITIGOe iV, care costa 19.990 euro.

Definita generic “Dacia Urban City car”, modelul va fi dezvoltat, cel mai probabil pe baza lui Renault City K-ZE, lansat in China. Acesta este un crossover de 3,73 metri lungime, propulsata de un motor electric de 45 CP si 125 Nm, ce asigura o autonomie declarata de 270 km (ciclul NEDC). Versiunea de serie este programata pentru lansare in 2021 – 2022.

In afara de conceptul electric, Dacia are si alte noutati pentru Geneva. In postura de unic producator auto care are in oferta pentru gama sa motorizare benzina/GPL, denumita ECO-G, Dacia va prezenta si noul motor Tce 100 ECO-G. Iar pentru a marca implinirea a 15 ani de prezenta in Europa, va vfi lansata si o editie limitata Anniversary pentru modelele marcii.

Share

Leave a Reply

three × 1 =