HighlightStiri

Conceptul KIA Futuron propune idei stilistice pentru un posibil SUV coupe electric

De 6 noiembrie 2019No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Prezentarea conceptului a avut loc la China International Import Expo 2019 (CIIE), unde KIA isi anunta intentia de a oferi in viitor un SUV coupe electric. Cu o lungime de 4.850 mm, o inaltime de 1.550 mm si un ampatament de 3.000 mm, Futuron prefigureaza un SUV de clasa mare.

Sistemul de propulsie este full electric, cu o baterie de inalta capacitate montata sub podeaua habitaclului. Aceasta ofera energie pentru patru motoare electrice, cate unul montat in butucul fiecarei roti, sistemul de tractiunea integrala fiind denumit e-AWD.

Plafonul din sticla este prevazut cu o retea de senzori LiDAR (detectarea obstacolelor si calcularea distantelor), capabili sa asigure caracteristicile sistemului de conducere autonoma de nivel 4. Prin activarea setarilor sistemului de conducere autonoma cele doua scaune din fata se inclina pe masura ce volanul se retrage.

Blocurile optice frontale au un design inovator numit ‘Star Cloud’ care intruchipeaza un nou concept de lumini pentru Kia, ce are ca sursa de inspiratie o nebuloasa de pe cerul noptii, pentru a crea un mixaj geometric de lumini LED de tip matrix.

Usile dispun de acelasi sistem de lumini Star Cloud si de motivul solzilor Dragon Skin (regasiti in exteriorul automobilului la partea din fata), creand un sistem de lumini ambiental. Sistemul de ventilatie este adapostit in spatele solzilor Dragon Skin, care se deschid si se inchid pentru a permite aerului proaspat sa circule prin toata cabina.

In habitaclu iese in evidenta interfata grafica a zonei de comanda (Graphical User Interface – GUI), operata cu ajutorul inteligentei artificiale, afisand informatii despre sistemul de conducere autonoma, sistemul de propulsie si sistemul de navigatie.

Share

Leave a Reply

three + three =