ElectricStiri

Conceptul Magneto prefigureaza viitorul Jeep Wrangler electric

De 22 martie 2021aprilie 15th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ;

Cu ocazia Easter Jeep Safari, care va avea loc intre 27 martie si 4 aprilie in Moab, Utaj, Jeep va prezenta conceptul electric Magneto. Dezvoltat pe baza lui Wrangler Rubicon in caroseria cu doua usi, Magneto este propulsat de un motor electrice ce dezvolta 285 CP si 370 Nm, operand la 6.000 rpm. Cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte, conceptul este unic din acest punct de vedere, utilizarea sa replicand senzastiile dintr-un Jeep cu motor termic.

De altfel, setarile au fost facute astfel incat, in practica, experienta de condus sa fie asemanatoare cu cea de la volanului unui V6 Pentastar de 3.6 litri, nu numai in ce priveste dezvoltarea puterii, cat si a cuplului. Magneto accelereaza de la 0 la 96 km/h in 6,8 secunde, iar in cazul in care se conduce moderat, diferentele de performanta intre el si un V6 sunt neglijabile, cu exceptia functionarii silentioase.

Motorul electric este alimentat de un pachet de patru baterii, cu o putere maxima de 70 kWh si functionand la 800 V. Cele patru baterii li-ion sunt pozitionate astfel incat sa rezulte o distributie unifoma a maselor: una a luat locul rezervorului de combustibil, alta este in pozitie opusa acestuia, a treia se afla deasupra motorului electric, sub capota, iar cea de-a patra se afla in spate, in zona in care ar fi fost terminalul de esapament. Sistemul electric si, implicit bateriile, sunt protejate contra apei, astfel incat Magneto pastreaza o adancime a vadului de apa de 76 cm.

De asemenea, mai sunt prezente doua baterii clasice, de 12 V, una pentru accesorii, precum radio si lumini, alta pentru troliu. Fiind vorba despre o caroserie open air, un sistem de incalzire de 10 kW asigura confortul termic necesar. Jeep Magneto vine in culoarea exterioara alb, cu motive Surf Blue, un sistem de iluminare personalizat, jante de 17 inci cu anvelope extreme, roll cage, bare de otel, troliu Warn si praguri Mopar.

Share