Blog

Condusul anti-social, un exemplu britanic pentru problemele romanesti

De 25 aprilie 2017No Comments

Nu, nu se intampla in Romania. Desi ar cam fi cazul ca politia sa ia pe sus nu doar carnetele, ci si masinile soferilor care pun in pericol nu doar ordinea publica – cum spun dumnealor- ci chiar vietile celor din jur, pe la noi nu exista inca o forta de ordine care sa previna ceea ce ar fi de prevenit. Spre exemplu, radarele politiei, in majoritate, nu cauta sa previna accelerarile in zone de maxima nesiguranta rutiera, ci sa se ascunda cat mai eficace de ochii soferilor in vederea prinderii lor in linie dreapta cu viteza peste limita legala. Sa se faca norma de amenzi, cum ar veni. Lucru stiut de orice sofer din tara asta.

Noroc ca din Marea Britanie ne survine o stire exemplificatoare. Politia a confiscat trei supercaruri inchiriate de trei tineri cu chef de cocalareala pe  autostrada. Baietii au fost acuzati de condus anti-social. Mai exact, trei tineri au inchiriat un Ferrari, un Lamborghini si un McLaren si se dadeau in spectacol cu ele pe autostrada. Cam asta au facut enervandu-i pe ceilalti soferi din trafic. ATENTIE! Se dadeau in spectacol, nu au depasit limita de viteza, doar se harjoneau intre ei. Va suna cunoscut pe drumurile patriei?

Drept urmare, cativa cetateni britanici care isi vedeau de drum s-au enervat nitel si au sunat la politie pentru a avertiza asupra pericolului iminent din trafic sau comportamentului anti-social cum se precizeaza fix in legea rutiera britanica. Politia i-a gasit pe cei trei, i-a tras frumos pe dreapta (pardon, stanga!) si le-a  ridicat masinile pe platforme. In declaratia politiei, dupa confiscare, se precizeaza negru pe alb:”Acum suntem siguri ca masinile astea nu vor ajunge la fier vechi”.

Simplu, clar, corect, eficient.

Share

Leave a Reply

12 − 6 =