Stiri

Contra-curentului, Mazda prezinta un turbodiesel nou de 3.3 litri

De 5 iulie 2022No Comments

La putin timp dupa lansarea versiunii CX-60 PHEV, Mazda a anuntat introducerea unui nou motor e-Skyactiv D cu sase cilindri, de 3.3 litri, instalat longitudinal. Acesta va fi disponibil in doua variante de putere, de 200 CP cu tractiune spate si 254 CP cu Mazda i-Activ AWD (tractiune integrala).

Este o lansare relativ curioasa pentru piata europeana, unde motorizarile diesel inregistreaza un recul puternic, dincolo de faptul ca cilindreea este, la randul ei, mare pentru Europa. Turbodieselurile de peste 3 litri au devenit o raritate, majoritatea celor putine ramase, limitandu-se la maxim 3 litri. Insa Mazda mai are si alte piete din afara continentului nostru, unde motoarele cu cilindree mare sunt foarte populare, precum SUA. 

Motorul are tehnologie mild hybrid de 48 V si DCPCI (Distribution-Controlled Partially Premixed Compression Ignition) – un sistem de combustie ce ajuta la atingerea unei eficiente termice de peste 40%. e-Skyactiv D de 254 CP asigura masinii o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 7,4 secunde si un consum mediu WLTP de 5,3 l/100 kml cu emisii de CO2 de  137 g/km, iar varianta de 200 CP un consum mediu WLTP de 4,9 l/100 km.


Un motor cu benzina e-Skyactiv de 3 l cu cilindri in linie se va alatura lui e-Skyactiv D și e-Skyactiv PHEV pentru a completa gama de propulsoare a modelului. Disponibil pe majoritatea pietelor europene, noua Mazda CX-60 diesel va fi pusa in vanzare in ianuarie 2023.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373