HighlightStiri

Crossover-ul mic, Hyundai Bayon, aproape de lansare

De 23 ianuarie 2021No Comments

Pozitionat sub Kona si folosind, cel mai probabil, platforma tehnica a noului i20, Hyundai Bayon este propunerea coreenilor pentru un crossover de segment B. Acest lucru inseamna ca se va incadra intr-o lungime de aproximativ 4,2 metri si va concura cu modele precum Toyota Yaris Cross, Opel Crossland, Ford Puma sau Volkswagen T-Cross.

De asemenea, motorizarile si transmisiile posibile sunt cele oferite in prezent de i20, adica motorul 1.2 aspirat (84 CP) si cel turbo 1.0 T-GDi, in versiuni de putere de 100 si 120 CP, inclusiv cu sistem mild hybrid la 48V. Transmisiile disponibile sunt manuale cu 5 si 6 trepte, respectiv automata 7DCT.

Hyundai a prezentat cateva detalii exterioare ale noului model, a carui parte frontala preia multe elemente stilistice regasite la Kona facelift. In schimb, spatele este cu totul diferit comparativ cu celelalte modele ale marci. Stopurile tip bumerang, unite median printr-o bagheta luminoasa, anunta o noua idee stilistica, dar si o semnatura luminoasa care va fi implmentata, treptat, in restul gamei.

Ca si alte modele Hyundai, al caror nume a fost inspirat de diferite orase (Tuscon din Arizona, Santa Fe din New Mexico, Kona precum districtul cu acelasi nume din insula hawaiana, ori Nexo din insula daneza Bornholm) numele Bayon a fost ales la fel. Fiind un model destinat in primul rand pietei europene, Hyundai a ales numele dupa orasul francez Bayonne, pozitionat intre coasta atlantica si muntii Pirinei.
Lansarea noului model va avea loc in prima parte a acestui an.

Share