HighlightStiri

JCB Fastrac Two – cel mai rapid tractor din lume

De 19 noiembrie 2019No Comments
; ; ; ; ;

Guinness World Records  a certificat modelul JCB ca fiind cel mai rapid tractor din lume, omologat cu o medie de 218 km/h si un varf de 247 km.h. Recordul a fost inregistrat la baza Elvington Airfield, din York, la volan aflandu-se pilotul de motociclism si mecanic de camioane Guy Martin. In aceasta vara acestui an, JCB Fastrac One obtinuse un alt recod, de 166 km/h.

Pentru a obtine acest nou record, echipa JCB s-a intors la planseta de lucru. Trebuie stiut ca atat Fastrac One, cat si Two sunt bazate pe platforma unui Fastrac standard, care se afla in vanzare. JCB Fastrac Two are un motor Dieselmax de 7.2 litri, produs la fabrica JCB Power Systems din Derbyshire. Daca in versiunea de serie propulsorul dezvolta 284 CP, acum a fost „impins” pana la 1016 CP si un cuplu maxim de 2500 Nm.

Au fost aduce multe modificari pentru a putea realiza aceasta peformanta: masa proprie a fost redusa de la 8,5 tone la 5 tone, suspensia este din aluminiu, iar bateriile de litiu folosite sunt mai usoare. Cabina standard este mai scunda cu 200 mm si mai ingusta cu 300 mm, iar garda la sol redusa cu 200 mm.

Au aparut deflectoare, difuzoare si spoilere noi, aerodinamica fiind supervizata de Williams Advanced Engineering. De asemenea, motorul are un sistem hybrid boost care aduce o crestere cu 350% a fluxului de aer. Turatia moorului a fost marita cu 165%, ajungandu-se cum la 3300 rpm.

FIA a aprobat prinderie roll cage-ului de sasiu, cat si centurile de sigurata in 6 puncte. In plus, rezervorul de combustibil a primit pereti dubli, in vreme ce sistemul de franare pneumatic/hidraulic a fost modificat. Pentru oprire a fost adaugata o parasuta, dar nu a fost nevoie de interventia acesteia.

 

 

 

 

Share

Leave a Reply

19 − 9 =