Stiri

Cu trei cilindri, 304 CP si AWD, Corolla GR ataca Golf R

De 1 aprilie 2022aprilie 3rd, 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Toyota Corolla GR este un hot hatch compact cu tractiune integrala si doar trei cilindri sub capota, dar care 304 CP si anunta performante desprinse din lumea WRC. Gazoo Racing a contribuit la dezvoltarea masinii si a motorului, care este acelasi 1.6 turbo folosit si de GR Yaris. Daca la modelul de clasa mica dezvolta 261 CP si 360 Nm, in cazul de fata, cifrele s-au imbunatatit, la 304 CP, respectiv 370 Nm

Spre desosebire de VW Golf R, care vine cu transmisie automata si frana de stationare electrica, Toyota merge pe stilul conservator, cu transmisie manuala cu sase trepte si levier clasic pentru frana de mana. In schimb, sistemul de tractiune integrala are trei moduri de setare, 50:50, 60:40 si 70:30, pentru diverse abordari ale traseului.

Comparativ cu restul gamei Corolla, versiunea GR are ecartamentele marite (+6 cm la puntea fata si +8,5 cm la cea spate), trei evacuari (rotunde in extreme si ovala pe mijloc), capota din aluminiu, jante de 18 inci cu anvelope 235/40.

Modificarile tehnice continua cu amortizoare noi, suspensie spate multibrat (la gama Corolla este punte cu bara de torisune), etriere fata cu patru pistoane si in spate cu doua. In habitaclu isi face aparitia un instrumentar de bord digital cu 12,3 inci. Sunt disponibile doua versiuni de echipare, Core si Circuit (anul viitor, in editie limitata), care ofera ecgipamente precum scaune sport cu reglaje electrice, sistem audio JBL si manson al schimbatorului de viteze semnat Morizo (pseudonimul cu care Akio Toyoda participa la curse). 

Share