Blog

Cum poti complica lucrurile simplificandu-le

De 24 iulie 2013No Comments

Calitatea produselor germane este recunoscuta si isi are radacinile in rigoarea dupa care acest popor se ghideaza, avand la baza ordinea si disciplina. Dupa aceste reguli orice “scapare” observata in organizare trebuie corectata cu prima ocazie.

Exact asta s-a intamplat la BMW unde un angajat cu mintea limpede a observat, pe buna dreptate de altfel, ca exista o “eroare” in structura modelelor acestei marci, si anume numerotarea modelelor cu doua usi. Coupe-urile moderne au purtat numere pare (Seria 6, Seria 8), mai putin varianta cu doua portiere derivata din Seria 3 care avea in denumire cifra trei. Corectarea “erorii”, adica simplificarea, a fost floare la ureche. Conform algoritmului folosit pentru restul gamei, varianta cu doua usi a Seriei 3 trebuia redenumita Seria 4. Foarte corect pana aici, dar… ce facem cu M3? Asadar varianta cu patru usi va pastra numele M3, iar cea cu doua usi se va numi… M4. Sportiva de referinta a constructorului german, care a purtat acelasi nume din 1985 si pana acum, nu va mai exista in varianta cu doua usi sub numele M3 pentru ca cineva a facut ordine in hartii.  

Si lucrurile se pot complica si mai tare daca se va lansa Seria 4 Gran Coupe, care teoretic este coupe, dar practic este un sedan, asadar ar trebui trecuta la Seria 3 daca aplicam regulamentul, cam in aceeasi situatie aflandu-se si Seria 6 Gran Coupe.

Nu am nimic inpotriva noii structuri, dar Seria 3 coupe este pe piata de peste 30 de ani si denumirea nu a deranjat pe nimeni, pana acum. Iar daca tot suntem la ora de logica, poate era mai usor ca Seria 6 sa devina pur si simpu Seria 5 coupe, mai ales ca la o privire mai atenta in istoria marcii gasim in 1937 modelul 327 Coupe iar in 1954 modelul 502, care era tot coupe, urmat in 1956 de 503.

Anul viitor in ianuarie, BMW va prezenta oficial noul M4 la salonul de la Detroit, cand va fi prezentata si versiunea cu doua usi a Seriei 1 ce va fi denumita, evident, Seria 2. 

Share

Leave a Reply

2 × five =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373