Special

Cum se schimba uleiul la un Bugatti Veyron

De 19 iulie 2018No Comments

Oricat de banal ar putea fi un schimb de ulei la masina, exista o categorie de modele unde operatiunea nu doar ca este extrem de dificila, dar mai si costa extrem de mult. Cel putin asta se intampla in cazul supercarului Bugatti Veyron.

Proprietarul Royalty Exotic Cars a tinut sa demonsteze ca se poate schimba si „acasa” uleiul la Veyron-ul sau, operatiune care la dealer ar fi costat 21 000 dolari pentru cele 27 ore de munca necesare.

Dincolo de costul exorbitant, chiar si pentru un Veyron, schimbul de ulei necesita operatiuni speciale de service, precum demontarea unor componente din caroseria masinii precum carcasa din fibra de carbon a motorului, spoilerul spate dar si alte elemente mai mici. Odata incheiata aceasta etapa, lucrurile nu devin atat de simple pe cat ne-am fi asteptat.

Mecanicii au, mai precis, de desfacut nu mai putin de 16 suruburi pentru a drena uleiul si schimba vechiul filtru. Dupa schimbul de ulei, oamenii din service o iau de la capat cu reasamblarea componentelor desfacute ale masinii. Dificila operatiune a fost realizata, se pare ca pentru prima data, intr-un service personal. Iata cum s-a desfasurat procesul!

Share

Leave a Reply

one × two =