Stiri

Cunoscutul buggy Meyers Manx se intoarce electrificat

De 12 august 2022No Comments
; ; ; ; ;

Modelul original a fost desenat in 1964 de legendarul Bruce Meyers si a fost construit pe platforma lui Volkswagen Beetle. Bruce a vandut marca in 2020, compania Meyers Manx intrand sub tutela grupului Trousdale Ventures.

Din frericire, noul CEO, Freeman Thomas, care a lucrat ca designer pentru Porsche, Daimler-Chrysler, Ford si VW (unde a desenat Concept 1 din care a derivat noul Beetle), a dat unda verde acestui nou proiect. Si iata o noua caroserie, in acelasi stil al buggy-ului original, dar cu o parte tehnica schimbata si modernizata.

Noul Meyers Manx este un vehicul full electric, disponibil in doua versiuni de baterie, de 20 kWh sau 40 kWh, ce asigura autonomii de 240 km, respectiv 480 km. Incarcatorul on-board permite sa absorba 6 kW la o statie AC si pana la 60 kW la o statie rapida DC. Ambele sunt echipate cu doua motoare (putere totala cumulata de aproximativ 200 CP), tractiune integrala si au o masa proprie in jurul a 750 kg.

Pasagerii, lipsiti de usile clasice ori geamuri vor experimenta senzatii interesante, avand in vedere ca producatorul anunta un sprint 0-100 km/h in circa 4,5 secunde.

Anul viitor vor fi produse doar 50 de exemplare, destinate uneim liste de clienti atent selectionati, al caror feedback va servi pentru punerea la punct a versiunii de serie, programata pentru 2024. Pretul nu a fost comunicat deocamdata.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373