Stiri

Dacia a fost masina oficiala a festivalului KINOdiseea

De 22 noiembrie 2013No Comments

Dacia s-a alăturat şi anul acesta, în calitate de maşină oficială,  Festivalului internaţional de Film pentru copii KINOdiseea, ediţia a 5-a. Actori, regizori şi echipele de filmare s-au deplasat între 15 şi 22 noiembrie  în mașinile Logan,  Sandero, Sandero Stepway, Dokker şi Lodgy care au purtat identitatea KINOdiseea.

„KINOodiseea a crescut foarte mult în aceşti 5 ani,  mă bucur că importanţa acestui festival a devenit înţeleasă de atât de mulţi oameni. În a şasea zi de festival aveam deja un record de 10.000 de participanţi la filme şi ateliere, toţi copiii din Bucureşti au vrut să fie la KINOdiseea zilele acestea şi pentru ei am prelungit festivalul cu 2 zile şi am adăugat o locaţie nouă, mai încăpătoare, Cinema Pro. Cei mici promit să revină la anul, iar eu sper să avem posibilitatea să fim aici şi pentru copiii lor. Mă bucur că Dacia, un brand românesc atât de cunoscut a fost alături de noi în ultimii ani. Este un semn clar că Dacia este implicată în educaţia audio-vizuală a copiilor”, a declarat Daniel Mitulescu, preşedintele Asociaţiei Culturale Metropolis.

„În ultimii ani ne-am implicat în foarte multe acțiuni legate de film: susținem premiile industriei, festivaluri, dar și realizarea sau promovarea unor producții autohtone și străine, filme artistice și documentare. Educația este o axă a responsabilității noastre sociale, vrem să facem educație și prin film, iar KINOdiseea este o oportunitate în acest sens. Mă bucură succesul pe care îl are KINOdiseea și îmi doresc ca spectatorii și participanții la ateliere de astăzi, să devină peste câțiva ani regizori, actori, scenografi profesioniști și premiați în toată lumea” a declarat Anca Oreviceanu, director Comunicare Dacia şi Renault România. 

Dacia este partener al « Galei Premiilor Gopo », dar și al unor festivaluri precum Festivalul Filmului Francez sau BIEFF. De asemenea, Dacia a pus la dispoziția producătorilor mașini pentru realizarea sau promovarea unor producții importante ale ultimilor ani,  precum: « 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile », « Undeva la Palilula », « Despre oameni şi melci », « Tinereţe fără bătrâneţe »,  « Domestic », « O vară foarte instabilă » sau « Wild Carpathia »,

Festivalul KINOdiseea 2013 a reunit renumiţi actori, regizori, directori de imagine, scenografi, costumieri şi monteuri, care i-au introdus pe cei mici în culisele cinematografiei. Pe lângă proiecţiile filmelor, entuziaştii au avut ocazia să  întâlnească profesionişti din lumea filmului, atât din România, cât şi din străinătate, dar şi să participe la ateliere (imagine, scenografie, decoruri, actorie, decorat, desen) şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu echipele de filmare.

KINOdiseea este primul festival de film pentru copii organizat în România după 1989.

Share

Leave a Reply

five × 1 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373