HighlightSpecial

Dacia a implinit astazi 50 de ani

De 20 august 2018No Comments

In apropierea comunei Colibasi (in prezent, cartier al orasului Mioveni) se derulau ultimele lucrari de amenajare ale Uzinei de Autoturisme Pitesti.  Complexul industrial, construit in urma colaborarii cu Renault, avea sa inceapa in curand productia primelor automobile, marcand astfel nasterea uneia dintre cele mai cunoscute si indragite marci romanesti – Dacia.

In timpul care a trecut de la fabricarea primului vehicul, dupa licenta modelului Renault R8, Dacia a trecut prin transformari profunde, a cunoscut etapa de crestere si de optimism a anilor ’70, a supravietuit crizei economice a anilor ’80 si a reusit sa depaseasca dificultatile si climatul de incertitudine care au definit ultimul deceniu al secolului trecut.

Preluarea de catre Renault, in 1999, reprezinta inceputul unei noi etape pentru marca Dacia si pentru uzina de la Mioveni.  Aflata in centrul unui program ambitios de dezvoltare a unei game de vehicule moderne, menita sa asigure accesul la mobilitatea auto pentru un numar cat mai mare de oameni, Dacia este simbolul modelelor atractive, de calitate, la cel mai bun pret.

Platforma de la Mioveni a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa, iar cei peste 14 000 de angajati isi desfasoara activitatea intr-un mediu de lucru modern si competitiv. Uzina de vehicule, cu o capacitate de productie de 350.000 de unitati pe an, Uzina Mecanica si Sasiuri  (cea mai mare turnatorie din tara, motoare, cutii de viteze, sasiuri), centrul logistic de mare complexitate, cat si activitatea de inginerie de inalt nivel,  asigura o contributie importanta la economia judetului Arges si a Romaniei.

In lunile care urmeaza, Dacia va marca acesta aniversare printr-o campanie de comunicare adresata tuturor celor care se simt atasati de aceasta marca – de la salariati si clienti, pana la pasionati ai modelelor produse de-a lungul timpului la uzina de la Mioveni.

Dacia aniverseaza 50 de ani de transformari care au facut ca intreprinderea care a luat fiinta in 1968 sa fie astazi cea mai importanta companie din Romania.

Share

Leave a Reply

five × 1 =