Stiri

Dacia are un nou director de design dupa plecarea inopinata a lui Miles Nürnberger 

De 12 mai 2022No Comments

Noul Director de Design Dacia este David Durand, care a fost din 2020 si pana in prezent Director de Design exterior Dacia, contribuind la designul lui Bigster Concept. Durand si-a inceput cariera in cadrul Grupului Renault in 1997, ca designer de exterior, fiind responsabil cu desenarea conceptelor Koleos (1999) si Ellipse (2002). A lucrat in centrele de design din Barcelona, Seoul si Sao Paolo. Parintii lui sunt arhitecti, iar printre pasiunile sale se numara designul, masinile clasice, restaurarea motocicletelor, arhitecura si arta contemporana. De asmenea, este un marinar inflacarat, avand la activ doua expeditii transatlantice.

Miles Nürnberger paraseste, din motive personale, compania si pozitia de Director de Design Dacia, la mai putin de un an de la numirea sa. La 1 septembrie 2021 acesta se alatura Grupului Renault, venind de la Aston Martin, unde conducea departamentul de design al marcii. Printre realizarile sale se numara DBX – primul SUV din gama Aston Martin si proiectul Valkyrie, precum si renasterea marcii Lagonda, ca subsidiara 100% electrica, ilustrata de Conceptul Vision in versiunile sedan si SUV. 

 

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373