Stiri

Dacia Duster facelift primeste transmisie EDC si un nou sistem multimedia

De 22 iunie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Faceliftul operat de Dacia pentru modelul Duster aduce cateva noutati asteptate de clienti. In primul rand, transmisia automata EDC, cu doua ambreiaje si sase rapoarte va fi disponibila pentru versiunea 1.3 TCe de 150 CP, cu tractiune 4×2. Tot la capitolul motorizari, trebuie mentionat ca modelul cu GPL, ECO-G 100 4×2 va primi transmisie manuala cu sase trepte, fata de cea cu cinci, la modelulo fara facelift.

Ca si trecere in revista, doar dieselul dCi de 115 CP va putea fi echipat cu tractiune integrala. Motoarele cu benzina sunt disponibile doar cu tractiune 4×2 si ofera 90 CP, 130 CP si 150 CP. Exteriorul aduce noua semnatura luminoasa in forma de Y, atat pentru faruri, cat si pentru stopuri. Duster devine primul model Dacia echipat cu semnalizatoare cu LED (in fata), tehnologie utilizata si pentru faza de intalnire. Apar noi jante de 16 si 17 inci, un eleron redesenat si noi anvelope optimizate.

La interior sunt disponibile doua noi sisteme multimedia, cu ecran de 8 inci, care arata mult mai bine decat la modelul inlocuit. Versiunea de top Media Nav dispune de sistem de navigatie si conectivitate wireless Apple CarPlay si Android Auto. Cele doua sisteme noi, furnizeaza si o serie intreaga de informatii specifice in cazul versiunii 4×4: inclinometru lateral, unghi de tangaj, busola si altimetru. De asemenea, tapiteria este complet noua.

Sistemele de asistenta includ cruise control si limitator de viteza, monitorizare a unghiului mort, control adaptiv al coborarii in versiunea 4×4 si sistem multi-view, cu patru camere de filmat ce ofera o imagine de asamblu in jurul vehiculului.
Dacia Duster facelift va fi comercializata din luna septembrie a acestui an.

Share