HighlightStiri

Dacia Logan si Sandero la o noua generatie

De 7 septembrie 2020No Comments

Dacia a prezentat o serie de trei fotografii cu exteriorul noilor modele Logan si Sandero, inclusiv Sandero Stepway, urmand ca detaliile tehnice si imagini cu interiorul sa fie oferite pe 29 septembrie.

Aceasta a treia generatie a liniei de Logan/Sandero marcheaza o evolutie foarte interesanta din punct de vedere al designului si detaliilor. Semnatura luminoasa in forma literei Y debuteaza acum pe modelele Dacia atat la blocurile optice frontale, cat si posterioare. Antena radio a fost mutata de la partea anterioara a plafonului la zona din spate si a fost redusa in lungime.

Portierele nu mai sunt decupate pana sus, la plafon, acoperind practic chederele, ci sunt acum decupate modern, iar montantul B este la vedere. Se face trecerea de la manerele de usa gen clapeta, a caror actionare nu avea eleganta in exploatare, la manere inguste cu o alta actionare. De asemenea, inestetica yala clasica a disparut de pe portiera fata, la fel cum nici butonul portbagajului nu mai este la vedere. 

Chiar daca garda la sol a ramas neschimbata, caroseria si proportiile acesteia confera o imagine mai omogena masinii. Nervurile de pe capota si usi, suprafata vitrata laterala redusa (desi al treilea geam este mai mare decat la generatia precedenta) si ecartamentul mai mare lasa senzatia de compactitate si dinamism superior.

Si montantii A sunt acum mai subtiri, anuntand o vizibilitate mai buna, iar in ceea ce priveste Logan, inclinarea accentuata a lunetei, aproape contopita cu capacul portbagajului, ar putea anunta o mare noutate: solutie liftback, ceea ce ar aduce o practicitate mult mai mare, in genul Skoda Octavia.

Tot din poze am observat tetierele fata tip virgula si tableta centrala individuala, care iese putin peste linia bordului, in continuarea consolei centrale. Cum la Duster am considerat intotdeauna ca acest ecran este pozitionat cam jos fata de campul vizual al soferului, iata ca noua plansa de bord a lui Logan/Sandero nu mai are acest inconvenient.

Despre gama de motorizari si transmisii se pot face speculatii, dar cel mai bine este sa asteptam informatiile oficiale de la sfarsitul acestei luni, cand vom reveni cu un articol complet.

Share