Stiri

Dacia si Lada vor avea un nou director de design

De 25 iunie 2021No Comments

Incepand de la 1 septembrie 2021, Miles Nürnberger va ocupa functia de Director de Design al marcilor Dacia si Lada. El va face parte din Comitetul de Directie al acestui Business Unit si va fi subordonat lui Laurens van den Acker, Director de Design si membru in Comitetul de Directie al Renault Group. 

Miles Nürnberger a lucrat, din 2008, in echipa de design Aston Martin Lagonda, avand pentru inceput functia de Design Manager, responsabil de design-ul exterior, iar apoi pe cea de Director Creativ. In 2018 el a devenit Director de Design al marcii. Printre realizarile sale se numara DBX – primul SUV din gama Aston Martin si proiectul Valkyrie, precum si renasterea marcii Lagonda, ca subsidiara 100% electrica, ilustrata de Conceptul Vision in versiunile sedan si SUV. 

Inainte de a se alatura companiei Aston Martin Lagonda, Miles Nürnberger a lucrat in cadrul echipei de Design exterior al marcii Citroën. Primii sai pasi in lumea design-ului auto i-a facut insa in cadrul marcii Lincoln. Nascut in 1976, intr-o familie pasionata de arta, de design si de masini, Miles a obtinut diploma in Design Auto a Universitatii din Coventry in 1998. In 2009 a fost laureat al Premiului de Design „Concorso d’Eleganza de la Villa d’Este” pentru conceptul One-77.

Share