HighlightStiri

Dacia Spring – concept full electric, in serie din 2021

De 3 martie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

A venit momentul asteptat de multa vreme: Dacia a aratat primul sau concept electric, care ve deveni versiune de serie in 2021. Denumit Spring (nu stim insa daca va ramane acest nume si pentru modelul de serie), acesta este un vehicul full electric cu patru locuri (premiera in gama Dacia), aspect de crossover si autonomie de peste 200 de km. Modelul electric Dacia este dezvoltat pe baza lui Renault City K-ZE, comercializat in China. De aici deducem lungimea caroseriei de 3,73 metri si daca se preia motorul de la K-ZE vorbim despre 45 CP si 125 Nm.

Desi in general nuanta bleu este asociata cu modelele electrice, Dacia a optat pentru un orange fluorescent pentru a personaliza cromatic exteriorul, in zona portierelor, manerelor, oglinzilor retrovizoare, barelor de protectie si calandrului. Garda la sol este mai mare decat a unui hatchback de segment A+ sau B, iar la crearea unui aspect de crossover contribuie aplicatiile negre de pe usi, pasajele aripilor, praguri si zona inferioara a spoilerelor. 

Dacia Spring anunta si noua semnatura luminoasa a marcii, atat in zona anterioara, cat si la nivelul stopurilor. Farurile full-LED sunt pozitionate pe doua etaje, cu o banda luminoasa deasupra si un grupaj de patru spoturi dedesubt. Tot LED sunt si blocurile optice spate, cu un aspect a unui “dublu Y”.

Conform comunicatului oficial, este vorba despre cel mai accesibil city car electric de pe piata. Acest lucru inseamna ca viitorul model Dacia se va plasa ca pret sub cel mai ieftin model 100% electric aflat acum pe piata Skoda CITIGOe iV, care costa 19.990 euro. 

 

 

 

Share

Leave a Reply

five × five =